fiscaal attest

Wist je dat alle kinderen tot 12 jaar (met handicap tot 18 jaar) zo goed als gratis op kamp kunnen gaan met hun jeugdvereniging? 


In Hasselt is het jeugdwerk toegankelijk voor alle kinderen. Want alle Hasseltse 'erkende' jeugdverenigingen helpen actief mee om alles heel betaalbaar te maken. En dat doen ze via een fiscaal attest voor de ouders! Met dit fiscaal attest kunnen ouders van het betaalde kamp en/of weekendgeld tot 11,20 euro per dag aftrekken van hun belastingen! In vele gevallen wordt het hierdoor gratis. Dus dit is een ongelooflijke surplus, zeker voor ouders die misschien 2 of 3 kinderen bij een jeugdvereniging hebben zitten.

Het opstellen van deze attesten is de verantwoordelijkheid van de eigen jeugdvereniging en dan specifiek de groepsleiding. De groepsleiding houdt jaarlijks bij hoeveel kamp- & weekendgeld ze betaald hebben en wanneer de overnachtingen hebben plaats gevonden. Deze gegevens worden allemaal bijgehouden in hun Excel lijst. Dit is een belangrijke taak voor de groepsleiding die ze serieus moeten opvatten. Aan het einde van het jaar voegt de jeugddienst van stad Hasselt alle data bijeen om zo een attest per kind te bekomen.