Ken je de gratis Blue-bikes al?

De ‘gratis’ Blue-bikes in Hasselt winnen aan populariteit. Je ziet de fietsen steeds meer in het straatbeeld opduiken.  Ook studenten hebben hun weg gevonden naar het station van Hasselt, waar 43 fietsen 'gratis' ter beschikking staan. De blue-bikes zijn een ideale oplossing voor als je met het openbaar vervoer naar Hasselt komt en dan verder wilt met de fiets. We leggen je het systeem snel uit. 


Blue-bike is na de trein, verder op de fiets
Met een Blue-bike geraak je na je treinreis gemakkelijk van station tot eindbestemming en terug. En deze service is gratis in Hasselt. Het enige wat je moet doen, is een Blue-bike-jaarabonnement van 10 euro aankopen. Je kan een fiets uitlenen voor maximaal 24u en brengt hem terug naar de locatie waar je hem hebt opgepikt.


Ook een blue-bike voor jou?
Abonnee worden is simpel. Je surft naar de website www.blue-bike.be en doorloopt een online registratie. Een paar dagen later krijg je een badge toegestuurd waarmee je de sleutelautomaat van de gewone fietsen en de elektrische laadstations kan bedienen. Je kan je ook gewoon aanmelden bij het fietspunt aan het station.


Stationsplein in Hasselt
In Hasselt zijn er gewone en elektrische Blue-bikes. De gewone vind je terug in de fietsenstalling naast de ingang van de perrontunnel aan het station. Daar staat een sleutelautomaat, waar je volautomatisch 24 uur op 24 een fiets kan ontlenen. Wil je een elektrische fiets uitlenen, dan spring je even binnen bij het fietspunt op het Stationsplein (open van 7 tot 19 uur).
 

In elke stad
Als Hasselaar kan je ook gratis de Blue-bikes gebruiken in 41 andere NMBS-stations. Shoppen in Gent? Cultuur opsnuiven in Brugge? Vergaderen in Brussel? Je blauwe fiets staat op je te wachten zodra je de trein hebt verlaten.


Extra
Naast financiële en praktische pluspunten zijn er nog voordelen. Zo zijn er minder auto’s in de stad, minder parkeerproblemen, minder uitstootgassen en werk je op de fiets aan je gezondheid. De Blue-bikes passen uitstekend in het Hasseltse klimaatactieplan, dat de CO2-uitstoot tegen 2020 met meer dan 20% wil terugdringen. Of hoe de blauwe fietsen toch ook behoorlijk groen zijn…

Meer info
www.blue-bike.be

Datum publicatie: do 30/10/2014