Habbekrats vzw

openinsguren
maandag: van 16u tot 19u
dinsdag van 16u tot 19u
woensdag van 14u tot 19u
donderdag van 16u tot 19u
vrijdag van 16u tot 19u
zaterdag en zondag gesloten, check wel onze kampen

Meer Info
http://www.habbekrats.be/locaties

Het Huis van de Vos is, net als Habbekrats, doordrongen van de filosofie van Antoine de Saint-Exupéry en zijn beroemdste verhaal, “De Kleine Prins”. Het is de Vos uit dit verhaal die het huis, dat vroeger bekend stond onder de naam “De Wijnton” of in de volksmond “De Vier Madammen”, een nieuwe naam heeft geschonken nu het een heel ander doel dient: het onthalen, animeren en begeleiden van kinderen en jongeren die wat extra aandacht kunnen gebruiken.
Habbekrats, de jeugddienst die van dit huis een thuis voor kinderen maakt heeft reeds meer dan 23 jaar ervaring met het ontwikkelen van gedurfde projecten voor kinderen uit kansengroepen. Net zoals in Hasselt gaat de dienst daarvoor telkens op zoek naar een warm huis in het centrum van de steden. Het is dus geen toeval dat Habbekrats koos voor dit schitterend, neoclassistisch pand dat dankzij een goed doordachte samenwerking met de Private stichting Arnoldus van de familie Indekeu kon worden aangekocht.

De keuze van Habbekrats om zich in het hart van elke stad te vestigen berust in het doel om de kinderen mede-eigenaar van de stad te maken en daardoor kleurrijke vrolijkheid en veiligheid te laten weerkeren. Het is een beproefde formule die van Oostende tot hartje Brussel zeer succesrijk is gebleken, hetgeen ook blijkt uit het recent onderzoek dat door de KUL gevoerd werd naar de methodiek van Habbekrats . Deze methodiek houdt in dat we elk kind moeten beoordelen op zijn zichtbare en onzichtbare mogelijkheden en talenten of om het in de taal van De Vos te zeggen: “Alleen met het hart kan je goed zien, het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar”

Habbekrats hoopt, hier in de binnenstad van Hasselt, samen het de overheid en de private partners, een thuis te bieden aan kinderen en jongeren die op zoek zijn naar warmte en vriendschap en die zich, op basis daarvan, begrepen en geholpen voelen bij hun kleine zorgen en grote problemen. Het team van Habbekrats is u alvast dankbaar opdat u ons daarbij zou steunen zodat we er in slagen om met dit nieuwe initiatief het hoofd te bieden aan een groeiende onverschilligheid of ongenoegen.

Onze kinderen verdienen dat!

Chris Van Lysebetten
Algemeen Coördinator vzw Habbekrats.
Laureaat Grote Prijs van de Opvoeding 2013

Huis van de Vos - Habbekrats Hasselt
Smaakvol Jeugdwerk
Walputstraat 29 - 3500 HASSELT
dries.peeters@habbekrats.be
hasselt@habbekrats.be
0470/20.10.20